dijous, 14 d’abril del 2011

LA COMA

 
La Coma és un barri que necessita molta ajuda pública de la Generalitat: el 40% dels habitants de la Coma no tenen treball, falta rehabilitar moltes vivendes i hi ha molts pocs comerços en el barri. Mentrestant, en comptes d’aportar recursos, la Generalitat (l’IVVSA) va intentar apujar els lloguers, encara que la mobilització veïnal ho va impedir. La Coma és un barri que necessita una intervenció global per part de la Generalitat. És imprescindible l’aportació de diners públics per a aconseguir que la gent del barri visca dignament i que es porte a terme el projecte de barri d’acció preferent. A més, la Generalitat no ha aportat suficient diners a Paterna per a la Renda Garantida de Ciutadania, que és un subsidi per a les persones que no tenen treball i han esgotat totes les prestacions econòmiques, que en la Coma és ara més necessari que mai. Compromís exigirem a l’IVSSA:

● Que arregle els forjats sanitaris de les vivendes per a que no proliferen a l’estiu insectes que entren a les cases.
● Que rehabilite els edificis pendents.
● Que la Coma puga anar normalitzant la seua situació sociològica. Per a això exigirem a l’IVSSA que no expulse les famílies de les vivendes quan els seus ingressos milloren. D’eixa manera, la Coma es normalitzarà amb famílies amb ingressos diversos, i no com ha passat des del principi de la fundació del barri, que les famílies que arriben a un nivell més acceptable d’ingressos, amb treballs estables, han d’anar-se’n del barri perquè superen el límit permés en l’actualitat per a ocupar les vivendes. També volem que l’IVVSA permeta que les famílies puguen tindre opció a comprar les seues  vivendes.

La Generalitat ha donat més importància a la Fórmula 1, a Terra Mítica, a la Copa América... que han segut molt cars i que han anat en detriment de necessitats de la ciutadania com la salut, l’atenció als majors o a la gent sense treball i sense subsidi. En les pròximes eleccions també pot canviar el govern autonòmic, i des de la Generalitat, la Coalició Compromís donarem preferència a les inversions per a millorar el dia a dia de la gent.

Actuacions senzilles i econòmiques que Compromís farem des de l’Ajuntament per a millorar la vida a la Coma:

● Acabarem el camp de futbol.
● Posarem més contenidors de reciclatge i controlarem que s’utilitzen correctament.
● Millorarem la neteja.
● Millorarem l’ajardinament.
● Arreglarem la pavimentació i les voreres deteriorades.
● Obrirem el pati dels col·legis Antonio Ferrandis i La Coma cada dia quan acaben les classes i els caps de setmana per a aprofitar les pistes com a poliesportiu per al barri, i garantirem un bon manteniment de les instal·lacions.
● Tindrem una programació cultural estable amb música, teatre, cinefòrum, activitats per a menuts... en el centre cívic, ja que la sala d’actes ara està desaprofitada.
● Quan la situació econòmica millore, ens plantejarem cobrir la piscina per poder-la usar tot l’any.
● Afavorirem la instal·lació de més comerços i facilitarem que la gent que té comerços en casa puga estabilitzar la situació.


El nostre compromís és fer totes les actuacions amb la participació veïnal. Des dels pressupostos participatius fins a la participació en el disseny dels projectes. Així el resultat serà més satisfactori perquè es farà atenent les necessitats concretes de la gent. Per això, estimularem la participació tant de persones particulars com de totes les associacions del barri (falles, associacions esportives, associació de veïns, de comerciants, comparses, etc.) en cada projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada