dijous, 14 d’abril del 2011

BARRI CENTRE

El barri Centre és un pol d’atracció de veïns i veïnes de tota Paterna: al carrer Major i als seus voltants van a comprar persones de tot el municipi, i també té edificis importants com el Museu de Ceràmica, l’Ajuntament, la Cova Gran o la Torre de Paterna. Per això, este barri, el nucli més emblemàtic de la població, ha d’estar cuidat especialment, perquè és la carta de presentació de Paterna per als altres barris i per a gent d’altres poblacions. D’altra banda, el barri Centre necessita dos infraestructures importants que depenen dels diners de la Generalitat: un centre de dia públic de majors i una escola infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, pública i gratuïta.

La Generalitat ha donat més importància a la Fórmula 1, a Terra Mítica, a la Copa América... que han segut molt cars i que han anat en detriment de necessitats de la ciutadania com la salut, l’atenció als majors o a la gent sense treball i sense subsidi. En les pròximes eleccions també pot canviar el govern autonòmic, i des de la Generalitat, la Coalició Compromís donarem preferència a les inversions per a millorar el dia a dia de la gent.

Hi ha altres actuacions senzilles i econòmiques que Compromís farem des de l’Ajuntament en el barri Centre:

● Repararem les voreres que no estan en condicions.
● Posarem més contenidors de reciclatge i els soterrarem.
● Millorarem la neteja i vigilarem que es complisca l’ordenança que obliga els amos de gossos a arreplegar els excrements.
● Obrirem alguns solars que ara estan vallats per a aparcaments públics.
● Obrirem el pati dels col·legis Cervantes i Villar Palasí cada dia quan acaben les classes i els caps de setmana, per a aprofitar les pistes com a poliesportiu per al barri, i garantirem un bon manteniment de les instal·lacions.
● Millorarem el manteniment dels jardins i instal·larem elements per a fer gimnàstica.
● Millorarem la lluminària amb faroles de baix consum i que no produïsquen contaminació lumínica.
● Tindrem una programació cultural estable amb música, teatre, cinefòrum, activitats per a menuts... en la Cova Gran, que ara està desaprofitada.
● Acabarem el parc central i arreglarem els actuals desperfectes.
● Posarem més il·luminació en el jardí del carrer del Cristo i també jocs infantils.
● Posarem en valor l’horta de Paterna, com a part del Parc Natural del Túria, i iniciarem un programa pilot d’agricultura ecològica per a fer de l’agricultura una activitat sana, rendible i creadora d’ocupació.
● Generalitzarem els horts d’oci en l’horta de Paterna.

El nostre compromís és fer totes les actuacions amb la participació veïnal. Des dels pressupostos participatius fins a la participació en el disseny dels projectes. Així el resultat serà més satisfactori perquè es farà atenent les necessitats concretes de la gent. Per això, estimularem la participació tant de persones particulars com de totes les associacions del barri (falles, associacions esportives, associació de veïns, de comerciants, comparses, etc.) en cada projecte.

2 comentaris:

  1. Trobe a faltar un programa global de accions per als problemes profons de Paterna, com que no trobe un programa que les exprese, dedueix que no existeisen. Crec que pals temps que corren les propostes son massa concretes.

    ResponElimina
  2. Desde el meu punt de vista, hi ha que començar a pensar en reutilitzar abans que en reciclar, que es un métode més costos mediambientalment parlant y del cual el ciutatà no te la percepció de un benefici directe. En altres paraules, si yo torne una ampolla de vidre y me paguen el que costa ( hi ha una acció y una reacció); un esforç, una recompensa. Amb el sistema de reciclatge tire l´ampolla de vidre, se trenca, hi ha un cost económic, energétic y ambiental per fabricar la ampolla, a més a més haure de pagar un altra volta el preu de l´ampolla. Si damunt, cada vegada em costa més les tases de tractaments de residus... hi ha que tindre una gran conciència ecològica per a seguir amb este sistema.

    Soterrar el contenidors no es molt bona opcio. La replega de les deixalles es mes lenta y el problema de les olors el mateix. Tampoc es guanya espai en la via publica

    ResponElimina