dimecres, 17 de febrer del 2010

MOCIÓ IKEA

Dolores Ripoll Bonifacio, portaveu del Grup Municipal Compromís per Paterna, presenta al Ple, per a la seua deliberació i, si s’escau, aprovació, la següent moció

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Davant del rebuig veïnal que ha generat la ubicació del complex Ikea, proposada per l’equip de govern, i de la proposta alternativa que han fet els veïns de Bovalar i la Creu de Gràcia, i anteriorment havia suggerit Compromís per Paterna, este grup municipal considera que el Ple de l’Ajuntament ha d’estudiar l’opció d’oferir a la multinacional els terrenys de l’antic camp de tir militar, per les raons següents:

1. En primer lloc, el sòl on s’ubicaria el complex és majoritàriament públic en el qual l’Ajuntament té firmat un protocol de reserva, la qual cosa faria que l’operació tindria conseqüències públiques, és a dir, totes les plusvàlues serien públiques, tant per a l’estat com per a l’ajuntament de Paterna.

2. Ja que este protocol està en vigor, la requalificació seria dirigida íntegrament per l’Ajuntament.

3. Des del punt de vista de l’espai, IKEA podria desenvolupar el seu projecte comercial sense limitació d’espai.

4. Al no haver-hi nuclis directament afectats, es minimitzarien els impactes que esta implantació tindrà.

5. Des del punt de vista de la connexió amb transport públic, en esta zona hi ha prevista l’arribada del tranvia fins al nucli urbà. A més, també està prevista una estació intermodal de la futura línia de transport públic que arribarà fins al Camp de Túria.

6. Per últim, la proximitat a Táctica generaria noves sinèrgies comercials amb un desenvolupament que actualment està paralitzat per la crisi.

Per tot el que hem exposat, considerem que esta zona té moltes millors condicions que l’elegida, i per això, Compromís per Paterna proposa al Ple l’adopció dels següents
ACORDS

1. Que l’ajuntament estudie les possibilitats que té la zona descrita per a oferir a Ikea d’instal·lar-se en l’antic camp de tir militar.

2. Que es cree formalment una subcomissió del Consell de Participació Ciutadana que es pronuncie sobre esta proposta.

3. Que es trasllade la present moció a les associacions de veïns i Juntes de Barri del municipi.
Paterna 17 febrer de 2010


Dolores Ripoll Bonifacio
Portaveu Compromís per Paterna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada