dimecres, 17 de novembre del 2010

20 DE NOVEMBRE: Excursió amb el BLOC a l’AQÜEDUCTE ROMÀ DE LA PENYA TALLADA

Nom: Aqüeducte de la Penya Tallada
Emplaçament: En els termes de Tóixar, Xelva, Calles i Domenyo es troben escampades les runes d’una colossal obra dels romans.
Història: Construcció de finals del segle I i començament del segle II DC. Obra d’enginyeria civil, salvant grands esculls topogràfics. La longitud de les restes trobades és de 28,6 kilómetres, per a portar aigua des de l’assut del riu Tóixar, fins a la ciutat de Sagunt, encara que el seu destí final no està clar. Hi ha estudiosos que discrepen en quant al lloc d’arribada, donat que diuen que l’aigua era portada fins la ciutat d’Edeta, actual Llíria i que regava els camps i cultius d’aquesta població. Altres creuen que, donat que aquestes ciutats ja tenien els seus aqüeductes i aigua més prop, era per a una altra finalitat.
Declarat Bé d’Interés Cultural, comparable amb els aqüeductes romans com el de Segovia, les Ferreres de Tarragona i los Milagros de Mérida.
Comarca: Els Serrans.

EXCURSIÓ: Dissabte 20 de Novembre de 2010.

LLOC DE TROBADA: Esplanada posterior de la gasolinera BP,  junt a la  redona d’entrada de la carretera del Pla del Pou al  carrer 29 de la Canyada.

HORARI D’EIXIDA: 9:00 h

CAL DUR:  Cotxe per arribar fins a Xelva.
                 Botes de mitja muntanya o esportives.
                 Esmorzar i aigua per a tot el matí.   

DIFICULTAT: Molt baixa.
  
NOTA IMPORTANT:   l’Organització no es fa responsable de cap persona,  totes hi van a títol individual i voluntàriament, els  menors aniran acompanyats d’un adult familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada